Schowek (0) Zaloguj się Załóż konto
Producenci
Kontakt
Promocje
Kapusta Zielonor

Kapusta Zielonor137,78 zł128,28 zł

Kalafior Raft F1

Kalafior Raft F1230,55 zł245,34 zł

Kalafior Sabord F1

Kalafior Sabord F1260,13 zł277,53 zł

Kalafior Thalassa F1

Kalafior Thalassa F1243,60 zł259,26 zł

Dynia Dynamite

Dynia Dynamite170,00 zł131,00 zł

Hity sezonu
Hity
  • titanum
  • giewont
Ostatnio dodane
Polecamy
1234
Strona główna » Nasiona warzyw holenderskich » Szpinak - nasiona holenderskie

Szpinak - nasiona holenderskie

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
Szpinak Renegade F1

Szpinak Renegade F1

51,30 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
Szpinak Rembrandt F1

Szpinak Rembrandt F1

51,30 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
Szpinak Rembour F1

Szpinak Rembour F1

51,30 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka

Szpinak jest jedną z bardziej wytrzymałych roślin wśród warzyw (duża odporność), powinien być odpowiednio chroniony przed wiatrem i warunkami pogodowymi, szczególnie na początku siewu. Aby uzyskać idealny produkt, podczas siewu należy również wziąć pod uwagę następujące kwestie: szpinak-nasiona holenderskie należy siać do gleby na około dwa do trzech centymetrów. Między rzędami powinno być około dwudziestu centymetrów, a między poszczególnymi roślinami pięć centymetrów. Dzięki temu szpinak prawidłowo się rozwija, a każda roślina otrzymuje wystarczającą ilość światła i składników odżywczych.

Bardzo ważne jest utrzymanie optymalngo nawożenia. Aby rośliny mogły rosnąć, gleba szpinaku powinna być zawsze lekko wilgotna. Jednak woda nie powinna gromadzić się, aby przeciwdziałać pleśni. Podczas nawożenia szpinaku: mniej znaczy więcej. Nawet kompost lub nawóz o niskiej zawartości chlorków są wystarczające do stabilnego wzrostu. Nadmierne nawożenie może nawet spowodować, że szpinak zgromadzi zbyt dużo niezdrowego azotanu i stanie się gorzki i niejadalny.

Szpinaku nie należy już zbierać, gdy wytwarza pędy kwiatowe. Od tego momentu zawartość azotanów w roślinach jest zbyt wysoka, co sprawia, że ​​smak jest staje się gorzki, a nawet może prowadzić do zatrucia.