Schowek (0) Zaloguj się Załóż konto
Producenci
Kontakt
Promocje
Cebula Spirit F1

Cebula Spirit F141,00 zł39,60 zł

Kalafior Easytop

Kalafior Easytop286,34 zł280,10 zł

Kalafior Fortaleza

Kalafior Fortaleza288,00 zł312,16 zł

Rzodkiewka Treto

Rzodkiewka Treto55,00 zł53,15 zł

Seler Mentor

Seler Mentor110,00 zł100,05 zł

Marchew Carvora

Marchew Carvora288,00 zł305,62 zł

Kapusta Adelco

Kapusta Adelco146,00 zł137,27 zł

Hity sezonu
Hity
  • titanum
  • giewont
Ostatnio dodane
Polecamy
Calitech 5l

Calitech 5l125,00 zł

Drakar 20l

Drakar 20l800,00 zł

Amifol K 20l

Amifol K 20l700,00 zł

1234
Strona główna » Nasiona warzyw holenderskich » Szpinak - nasiona holenderskie

Szpinak - nasiona holenderskie

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
Szpinak Renegade F1

Szpinak Renegade F1

51,30 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
Szpinak Rembrandt F1

Szpinak Rembrandt F1

56,70 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
Szpinak Rembour F1

Szpinak Rembour F1

56,70 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka

Szpinak jest jedną z bardziej wytrzymałych roślin wśród warzyw (duża odporność), powinien być odpowiednio chroniony przed wiatrem i warunkami pogodowymi, szczególnie na początku siewu. Aby uzyskać idealny produkt, podczas siewu należy również wziąć pod uwagę następujące kwestie: szpinak-nasiona holenderskie należy siać do gleby na około dwa do trzech centymetrów. Między rzędami powinno być około dwudziestu centymetrów, a między poszczególnymi roślinami pięć centymetrów. Dzięki temu szpinak prawidłowo się rozwija, a każda roślina otrzymuje wystarczającą ilość światła i składników odżywczych.

Bardzo ważne jest utrzymanie optymalngo nawożenia. Aby rośliny mogły rosnąć, gleba szpinaku powinna być zawsze lekko wilgotna. Jednak woda nie powinna gromadzić się, aby przeciwdziałać pleśni. Podczas nawożenia szpinaku: mniej znaczy więcej. Nawet kompost lub nawóz o niskiej zawartości chlorków są wystarczające do stabilnego wzrostu. Nadmierne nawożenie może nawet spowodować, że szpinak zgromadzi zbyt dużo niezdrowego azotanu i stanie się gorzki i niejadalny.

Szpinaku nie należy już zbierać, gdy wytwarza pędy kwiatowe. Od tego momentu zawartość azotanów w roślinach jest zbyt wysoka, co sprawia, że ​​smak jest staje się gorzki, a nawet może prowadzić do zatrucia.