Aminogram wolne aminiokwasy typy L-α:
- Kwas asparaginowy: 0,46 % w/w
- Kwas glutaminowy: 13,50 % w/w
- Seryna: 0,21 % w/w
- Histydyna: 0,04 % w/w
- Glicyna: 4,16 % w/w
- Treonina: 0,04 % w/w
- Alanina: 1,71 % w/w
- Arginina: 0,11 % w/w
- Tyrozyna: 0,47 % w/w
- Walina: 0,09 % w/w
- Metionina: 0,06 % w/w
- Fenyloalanina: 0,24 % w/w
- Izoleucyna: 0,28 % w/w
- Leucyna: 0,29 % w/w
- Lizyna: 0,23 % w/w
- Hydroksyprolina: 0,77 % w/w
- Prolina: 1,36 % w/w
- Główne Korzyści
- Efekt biostymulujący, pozwalający na przezwyciężenie stresu (przemarznięcia, suszy, wysokiej bądź niskiej temperatury, stresu fitotechnicznego)
- Lepsze wykorzystanie nawozów dolistnych i środków ochrony roślin dzięki kompleksującemu działaniu aminokwasów.
- Polepsza efektywność zabiegów, ogranicza zmywanie roztworów działając jak surfaktant.